mrmasasweden.wordpress.com

Hårdrock på TV!

Mycket skumt. Det verkar som att hårdrocken upplever en liten renässans just nu på TV, främst på SVT. Kanalen har nu på kort tid bestämt sig för att börja visa Sam Dunns (ni vet han som bland annat gjort den faktiskt riktigt braiga filmen METAL – A headbangers Journey) hårdrockshistorieserie Metal Evolution samt AC/DCs senaste livedokument Live at River Plate. Visserligen sänds/sändes båda sent på kvällen (JIPPI för SVT Play!!!), men ändå! Och om man kommer ihåg sommaren så visade de ju också Big 4 från Ullevi på bästa sändningstid!

Så vad är det som händer? Ny personal på SVT? Nytänkande? Eller håller hårdrocken på att få sin folkliga status synlig i media också? Vissa kanske tycker att detta är åt helvete fel och att det på något sätt sabbar ”sub-genre”-statusen… Men jag har sagt det förut, och det tåls att sägas igen; Hårdrock och Metal är idag, rent generellt, långt ifrån en sub-genre i Sverige! Till och med ett Death Metalband som In Flames lyckas ju fylla Hovet i Stockholm och Scandinavium i Göteborg! Och vad är det för fel med det? Trångsynta idioter…

JAJA! ANYWAY! Vill ni se de program jag pratar om ovan så finns de på SVT Play. Del 1 (av 11) av Metal Evolution finns tillgänglig till och med 10 januari och AC/DC Live at River Plate finns tillgänglig till och med 2 februari. Så passa på!

Nu avslutar vi med ett band som jag tror kommer växa ännu lite till under året. Bandet har precis börjat spela in sin 6e platta, med namnet Carolus Rex, och som kommer att släppas i slutet av maj i år! Sabaton med en live-version av låten Aces in Exile (från förra plattan Coat of Arms) inspelad på Masters of Rock Festival 2010!


Det var allt för idag!

Hare!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s