mrmasasweden.wordpress.com

2012 – The end of the world as we know it?

Hej där och välkommen till Mr.MASA version 2012! Versionen som är precis som innan, utan några som helst ändringar! Helt rätt tycker jag, för enligt de gamla Mayafolket ska ju världen ändå gå under i år! Hehe…

Idag tänkte jag hur som helst följa upp min lilla spådom som jag gjorde förra nyåret, då jag spådde vad som skulle hända under 2011 inom metalvärlden. Hade jag rätt på någon punkt? Eller var jag helt ute och cyklade? Let’s see, shall we? Spådomarna är Feta och min uppföljning er Kursiv .D

 • Statovarius släpper sitt 13e studioalbum Elysium. På grund av sin turné med Helloween säljer denna bättre än föregångaren Polaris och blir en mindre succé. Detta leder till att bandet på den kommande turnén får spela på något större stället. I Stockholm uppgraderas de från Klubben till Tyrol. Jörg Michael blir frisk och följer med på turnén.
  Försäljningen av Elysium har jag ingen koll på. Men en succé är väll ett starkt uttryck. Däremot har Elysium, och turnén med Helloween, hjälpt till att återställa en del av Stratovarius forna popularitet (i alla fall inom Power Metal kretsar). Men Jörg Michael blev ju frisk och följde med på tunrén!! Även fast han i början av detta året kommer att lämna bandet.
 • HammerFall släpper sitt 8e studioalbum. Det är något mer komplext än de tidigare plattorna, men fortfarande så lyser HFs tralliga och anthem aktiga sound igenom mycket tydligt. Plattan säljer lika bra som vanligt och HammerFall ger sig ut på en lika stor turné som vanligt. En DVD spelas under europaturnén, som släpps under slutet av året.
  HammerFall släppte mycket riktigt Infected. Och visst fanns där låtar som var lite mer komplexa, även fast det stora med skivan inte var det. Istället rörde det sig om en enklare och råare produktion. Turnén var väll ungefär som vanligt, även fast bandet spelade på mindre arenor i Sverige. En DVD har jag dock inte hört talas om än…
 • Edguy släpper en ny platta. Det är hårdare än på länge och på grund av bättre promotion blir den en större succé än föregångaren Tinnitus Sanctus. Detta leder till att bandet på den kommande turnén återigen får spela på lite större ställen.
  Hårdare än på länge kan man nog inte kalla Age of the Joker, snarare bättre än på länge. Jag träffade dock helt rätt i att skivan fick större promotion än föregångaren och i alla fall i Stockholm fick bandet spela på det lite större Tyrol!
 • The Scorpions fortsätter sin avskedsturné, som bland annat tar dem till Sverige och Globen. De fortsätter under hela året innan de sätter punkt för karriären under 2012.
  ÄNNU har inga Sverigedatum över huvud taget presenterats. Och tråkigt nog kommer de nog inte komma i år heller. Bandet har datum inbokade till och med Oktober nästa år. Och om man ska gå efter vad de tidigare sagt så är 2012 deras sista år som band…
 • Judas Priest tar förnuftet tillfånga och bestämmer sig för att man inte kan avsluta en karriär av deras kaliber med en festivalturné. En stor arenaturné bokas, med flera Sverigedatum.
  Men HÄR träffade jag helt rätt, nästan. 2011 vart det inga arenaspelningar i Sverige för Priest, men i början av 2012 nu så kommer de ju bland annat till Stockholm och Hovet!
 • Allt fler storband, där ibland Metallica och Iron Maiden, bestämmer sig för att lägga ner och annonserar avskedsturnéer under 2012 och 2013. Och KISS ger sig ut på sin 2220011e avskedsturné.
  Här vart det dock lyckligtvis helt fel! Även fast kanske Metallica borde ha börjat fundera i de banorna efter katastrofen Lulu!
 • Slayer, vars frontman Tom Araya är övertygad om att jorden kommer att gå under 2012, gör något speciellt för att fira jordens sista år.
  Det återstår att se! 2011 skedde det inte. Men han har ju hela 2012 på sig också, så min spådom kvarstår!
 • Den 16e maj utnämns officiellt till Ronnie James Dio day.
  Inte vad jag vet… men det BORDE ha blivit så…
 • Guns ‘n’ Roses offentliggör att den klassiska sättningen av bandet kommer att återförenas för en kväll. Biljetterna säljer slut innan någon ens hinner blinka. På grund av bråk ställer dock Axl Rose in en halvtimme innan bandet ska gå på scen. De övriga medlemmarna spelar konserten ändå med en av sångarna i ett av förbanden på gång. De bildar sedan bandet The Guns och ger sig ut på turné. Axl Rose påbörjar inspelningen av hans ”första” soloalbum.
  Nej. Allt som hände var att det tillkännagavs att bandet skulle väljas in i Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. Och efter det har det spekulerats kraftigt kring en återförening. Vi får se…
 • Rhapsody of Fire ger ut sitt sista fantasyalbum.
  They did! Sedan gick de skilda vägar och bandets två huvudgestalter bildade istället ett nytt Rhapsody of Fire respektive Luca Turilli’s Rhapsody.

Helt okej gissningar ändå! Nästa år då? Det återstår att se. Klart är i alla fall att jag ska se både Judas Priest, Black Sabbath och Freedom Call (mer om det senaste senare) nu i vår! Sen får vi se vad mer som händer 😀

Sen ska ju allt avslutas med en smäll också! Just därför känns det helt naturligt att avsluta dagens inlägg med den fantastiska låten Armageddon från allas våra favorittyskar i Gamma Ray!


Cheers!!

Annonser

Ett svar

 1. Du glömde de viktigaste.. Manson släpper ny platta och besöker dessutom Metaltown! 😀

  februari 8, 2012 kl. 4:31 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s