mrmasasweden.wordpress.com

Timo Tolkki lägger ner

Fans av Power Metal, och framför allt Finsk sådan, har det senaste decenniet kunnat följa den såpa som är Timo Tolkki och hans band.

Historian, som innehåller allt från totalt psykade och misslyckade publicitetsstunts till stämningar och smutskastning mellan gamla bandmedlemmar, har blivit berättat åtskilliga gånger. Och därför besparar jag er det. Det verkar dock som att den nu är slut. Eller nja… i alla fall verkar det som att Timo Tolkkis tid i musikbranschen är slut. I ett meddelande på sin Facebook sida har han nämligen gjort klart att han ämnar lägga ner sin musikaliska karriär, och att det är möjligt att han aldrig mer kommer att spela in något.

Hela uttalandet finns att läsa här!

Jag tycker att detta är mycket tråkigt. För om man bortser från alla skandaler det varit kring karln, och all skit han sagt om folk, så var han faktiskt en fantastisk gitarrist och låtskrivare. Hela 18 studioalbum (där han antingen skrivit allt eller med mesta av materialet) har han fått ur sig. 11 med Stratovarius, 3 med Revolution Renaissance, 3 solo album och nu sist debuten med superbandet Symfonia, In Paradisum, som nu alltså troligtvis blev hans sista.

Nu ska det medges att inte allt han gjort varit bra. Han har till och med gjort en hel del skit under sin karriär. Men hans gitarrspel har nästan alltid varit grymt och många av hans låtar är faktiskt helt fantastiska. Visst… mycket av den skiten han gjort har gjorts på senare år (Revolution Renaissance andra platta Age of Aquarius är ett exempel). Men jag tyckte ändå att In Paradisum var ett steg i rätt riktning igen. Och jag hade gärna hört ett uppföljare!

Vi avslutar med en otroligt lämplig låt i sammanhanget, den har nog faktiskt sällan passat in bättre. I did it my way från Revolution Renaissances debut New Era, med sång av ingen mindre än Michael Kiske!


Nu återstår bara att säga; Timo Tolkki, Kiitos musiikista!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s