mrmasasweden.wordpress.com

UNISONIC – Första låten är här!

Yes! Första ”riktiga” låten med det nya superbandet Unisonic är här!

För de av er som inte vet vilka de är så kommer här en snabb lektion i nutidshistoria. Unisonic bildades förra året och bestod då av Michael Kiske (ex-Helloween) på sång, Mandy Meyer (ex-Asia, ex-Gotthard, ex-Krokus) på gitarr, Dennis Ward (Pink Cream 69) på bas och Kosta Zafiriou (Pink Cream 69) på trummor. Under förra sommaren släppte de demon Souls Alive och gav sig ut på festival-turné, en turné som för övrigt blev Michael Kiskes första sedan han lämnade Helloween 1993.

Hur som helst! När Michael Kiske sedan deltog i Avantasia turnén förra vintern mötte han återigen Kai Hansen (ex-Helloween, Gamma Ray), som också var med på turnén. Och något måste ha klickat igen. För bara några månader senare blev det klart att även Kai nu var en del av Unisonic, som gitarrist!

Jag har följt detta med stort intresse. För även fast Kiske och Hansen samarbetat på enstaka låtar och projekt så är det här första gången sedan Keeper of the Seven Keys –  Part II som de är i samma band igen! Vilket ju är ganska legendariskt. Och som uppbyggt för besvikelse alltså! Men så vart det inte!

Idag har det nämligen släppt en video från skivbolaget där en helt ny låt från bandet spelas! Vi får också mer detaljer kring Unisonics kommande debut! Here it is! Låten Unisonic: Ignition!!


Jag gillar det skarpt! Det låter Power Metal som tusan! Med fart, grym sång, grymt gitarrspel och ljudet är fantastiskt! Jag kan erkänna att jag blev lite besviken utan demon bandet släppte förra året (innan Kai gick med), Souls Alive. Men detta slår den med hästlängder! Nu hoppas jag bara att resten av albumet, som alltså tydligen ska släppas under Mars nästa år, är lika bra!

Men det återstår att se! Å andra sidan… när har något som både Kai och Kiske deltagit i tillsammans inte blivit bra?

Cheerz all pumpkin heads!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s