mrmasasweden.wordpress.com

Mr.MASA’s Underdogs – Episode II – Magnum

Då var det dags för del 2 i den här lilla… serien kanske man kan kalla det? Vi körde ju igång förra veckan med ståuppkomikern Messiah Hallberg. Och just ståuppkomik är ju egentligen inte mitt ämne. Det är däremot dagens!

Dagens Underdogs är det klassiska brittiska Pomp Rock bandet Magnum.

Magnum släppte sin första platta, Kingdom of Madness, redan 1978. Totalt har det sedan blivit hela 16 album, varav den senaste, The Visitation, släpptes tidigare i år. Trotts att de mer eller mindre på en gång fick ett litet genombrott skulle det dröja fram till 1985, och den klassiska On a Storyteller’s Night, innan karriären verkligen började rulla på. Bandet hade då varit nära att lägga ner, innan de satsade allt på ett sista försök. Efter det hade de en hyfsat framgångsrik karriär (det beror förstås på hur man definierar framgångsrik…) fram till 1994 då de släppte albumet Rock Art för att sedan lägga ner verksamheten.

2002 återuppstod dock Magnum med albumet Breath of Life och påbörjade därmed den mest framgångsrika perioden i bandets historia sedan 1985! Nio år senare håller de fortfarande på och släpper snart ett samlingsalbum, betitlat Evolution, som sammanfattar åren efter återkomsten.

Här är deras klassiska låt Just Like An Arrow (från On a Storyteller’s Night) framför live av dagen inkarnation av Magnum 2005!

Man kan fundera på varför detta band aldrig blev större. Själv tror jag att det har att göra med ett visst annat brittiskt Pomp Rock band som blev så gigantiskt mycket större att Magnum liksom glömdes bort. För musiken är det ju definitivt inget fel på.

Det är dock glädjande att de, de senaste 10 åren, börjat hitta en ny publik. Mycket tror jag har att göra med sångaren Bob Calteys medverkan i Tobias Sammet’s Avantasia projekt. Det var i alla fall så jag upptäckte dem. Men jag tror nog inte de blir så mycket större än de är idag innan det är dags att kasta in handduken, tyvärr.

Jag var för övrigt och såg Magnum 2009. Mer om det här!

Det var allt för idag! Vilka/vem som blir nästa Underdog får vi se. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu 🙂

Cheers!!

Annonser

Ett svar

  1. On a storyteller’s night innehåller ju en av de vackraste hårdrocksbalalder som finns-”Le mort dansant”

    oktober 22, 2011 kl. 3:12 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s