mrmasasweden.wordpress.com

Edguy på Tyrol!

I söndags var det då äntligen dags för Edguy! Och det var riktigt jädra bra!

För de av er som inte bor i vår kungliga hufvudstad så kan jag upplysa om att Tyrol (där det hela ju ägde rum) ligger på Gröna Lund. Det var alltså dit vi (vi i det här fallet är jag och min kompis herr trummis) satte kurs i söndags eftermiddag. Vi var dock väldigt osäkra på VAR vi skulle stå och köa. Hur som helst så kom vi fram till Gröna Lund vid 15, 3 timmar innan insläpp. Väl där, när väl vakten hade hört vår förvirrade konversation om var vi skulle vara och släppt in oss på Gröna Lund, såg vi att det inte stod någon i kö vid ingången. Så vi satte oss ner och åt middag (bestående av öl och snacks, METAL!!) och flöt sedan runt på grönan en stund innan vi gick och ställde oss vid Tyrol, näst längst fram i kön.

En rolig grej som hände när vi stod där var att vi såg herr Kottak vingla, märkbart dyngfull, bort mot radiobilarna! True story!

Hur som helst! Vid 18 blev vi äntligen insläppta och säkrade platser längst fram innan det var dags för första förbandet FullForce! De var faktiskt ganska bra! Inte så fantasifullt kanske, utan ganska standard power metal, men de fungerade bra som uppvärmning! Det roligaste med dem var dock att se Stefan Elmgren spela gitarr på scen igen! Jag såg faktiskt honom när han spelade med HammerFall, hela två gånger. Men det var skoj att se att han nu är tillbaka! Och JUST DET!! Jag fick hålla någon sekund runt hans gitarrhals när han i slutet sträckte fram sin gitarr mot publiken! Vilket var nice!

Sedan blev det dags för den fulla gubben vi tidigare sett vingla bort mot radiobilarna och hans band, Kottak! Och han var faktiskt över förväntan! Visst, musiken var väll ingen höjdare kanske… men han var otroligt underhållande att se på! Han fladdrade fram och tillbaka, ironiserade över några som stod längst bak iförda Motörhead tröjor och med armarna i kors, sprang ut i publiken, drog upp en snubbe på scen och betedde sig allmänt märkligt. Men det vart grymt underhållande i alla fall vilket gjorde att man faktiskt stod ut med den fånigt långa väntan på Edguy! JO! Han körde en punkversion av Scorpions (bandet han ju annars spelar trummor i) Holiday också!

Nästa band upp på scen var huvudbandet! EDGUY! Efter det obligatoriska Welcome to the Freakshow introt (som nu är tillbaka efter att ha varit struket på förre turnén!) drog de igång direkt med låten Nobody’s Hero från nya plattan Age of the Joker! Och det var en väg de fortsatte gå längs hela konserten. Många nya låtar blev det, blandat med några klassiker som Lavatory Love Machine, Tears of a Mandrake och Ministry of Saints! Den starkaste stunden blev (förutom avslutande trippeln med Vain Glory Opera, Land of the Miracle och King of Fools då både bandet och publiken var i någon form av extas! HELT FANTASTISKT) när de framförde Superheroes! På något sätt hade Tobias Sammet då lyckats ta sig längst bak i lokalen och stod högst upp på en lift med en massa neonljus och sjöng! Väldigt underhållande! En annan höjdpunkt var att de framförde hela 9-minuters eposet Behind the gates to midnight world  från nya plattan!

Vi fick också höra herr Sammet prata om allt från finanskrisen till bandets förhållande till Sverige till hur låten Robin Hood var stulen från Iron Maiden! Han är alltid grymt rolig!

Kort sagt var det helt fantastiskt bra! Om en månad är det HammerFall. Men jag tror de kommer att få svårt att toppa det här! För fy satan så bra det var!

Till sist! De utlovade bilderna! Eftersom vi stod längst fram blev det en hel del bra bilder. Och eftersom jag nu använder WordPress så kan jag presentera de alla via ett bildspel! Enjoy!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sen fanns det ett videoklipp på Superheroes också! Men eftersom YouTube vägrar samarbeta så skiter vi i det! Men det ska ni inte vara allt för ledsna över. Ljuden blev nämligen ganska kasst 😛

Men det var allt för idag!

Cheers!!

Annonser

Ett svar

  1. inne och snokar idag igen, sjyssta bilder! 😀

    september 27, 2011 kl. 6:42 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s