mrmasasweden.wordpress.com

God is an illusion and there ain’t no paradise…

…and there is no underworld below.
Out there is no Heaven and there ain’t no Antichrist
Welcome to the real World
and the show!

Idag är det 10-årsjubeleum (eller vad man nu ska kalla det) för terrordåden 11 september. Jag tänker egentligen inte säga så mycket om det. Det var en jädrigt tragisk hädelse som i sin tur ledde till en hel del annat tragiskt. Allt i Guds namn (från båda sidor).

Lite otippat tycker jag att allas vår ABBA-farbror Björn Ulvaeus säger det bäst. I dagens DN fick han och en mängd andra kändisar frågan; ”Vad gjorde du den 11 september 2001?”. Alla svarade med var de var, i stort sätt. Men Björn Ulvaeus svarade såhär:

Ingen ska inbilla mig att de 19 mördarna hade kapat planen om de inte trott att de skulle bli martyrer och hamna i paradiset. Om de inte varit övertygade om att Allah fanns och att deras tro var den enda rätta. Det ofattbart grymma terrordådet hade klart religiösa övertoner. Al Gore kunde ha varit president den där morgonen den 11 september 2001, men det uråldriga valsystemet i Florida hade gjort att det var en ”Born-again Christian”, George W Bush, som innehade ämbetet. Han lät närmast gammaltestamentlig när han manade till något som lät som ett korståg. Retoriken på den världspolitiska arenan hade plötsligt klara religiösa övertoner. En attack på den bräckliga sekulära demokratin? Det är kanske att ta i, men det gäller att vara vaksam. 11 september blev min väckarklocka.

Och jag tror att det ligger mycket i det. Vår barmhärtige gud? KISS MY ASS!!


Är det inte dags att försöka avskaffa alla former av religiöst styre snart? Eller hur många 100 000 till ska behöva dö i en romanfigurs namn?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s