mrmasasweden.wordpress.com

Out of Vogue…

… löst översatt blir det något i stil med ”inte inne” eller ”inte populärt”. Och det, om något, är väll det som länge har varit hårdrockens signum. Det är inte inne och det går mot strömmen. En annan filosofi som finns inom musikstilen är ”vi bryr oss inte om vad ni tycker, vi går den vägen som vi vill gå!”.

Men vad gör man när när allt detta vänds upp och ner? De senaste åren har vi sätt att hårdrocken som genre har växt sig större än någonsin. Hårdrocksbanden fyller nu stora arenor, hårdrocksfestivalerna är de största och det är, i alla fall nästan, inne och på modet att gilla det. Vad gör man då när alla de ideal som hårdrocken en gång stod för suddas ut?

Kan det vara just på grund av detta som vi nu ser en växande Black Metal scen? Kan det vara så att de som en gång blev hårdrockare för att vara en del av ”fuck you! vi bryr oss inte om er skit!” kulturen nu blir skrämda av den klassiska hårdrockens frammarsch och söker sig till något som fortfarande är lite underground och obskyrt?

Och om detta är sant. Frångår inte just dessa personer då de ideal de säger sig följa? ”Vi bryr oss inte”. Nähä… men tydligen bryr ni er tillräckligt för att vända ryggen åt det ni förut tyckte var bra, bara för att det inte är obskyrt längre.

Men jag vet inte. Det är bara en allmän reflektion jag använder för att försöka förstå varför Black Metal scenen växer som den gör. För mig är det obegripligt nämligen. Att Watain kunde få en grammis för bästa hårdrock, att folk fortfarande tycker att Mayhem (ni vet det norska bandet som tog självmord, hade sångarens döda kropp på ett skivomslag och mördade varandra under första halvan av 90-talet) är ganska coola och att Ghost har blivit svenskarnas nya kelgris. Men framför allt att det, mer och mer, blir ”ometal” att gilla melodier…

Tack för ordet.

En dokumentär om Black Metal (sevärd för dem av er som inte är så bekanta med fenomenet):

Själv väljer jag att fortsätta lyssna på musik med melodier och riktiga budskap. Hur ”ometal” det än må vara…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s