mrmasasweden.wordpress.com

Sonata Arctica DVD nr 2 inspelad!

Ladies and gentlemen!

I fredags spelade Sonata Arctica in sin andra live DVD på Club Teatria i Oulu, Finland. Detta är bandets andra DVD sedan For the Sake of Revenge (2006).

Som bekant skulle ju denna DVD egentligen ha spelats in på Alcatraz i Milano. Men på grund av olika svårigheter så blev inspelningen flyttad till Oulu. Dock genomfördes Alcatraz spelningen som planerat och när setlisten från den spelningen började komma ut på nätet så kunde man gissa sig till ungefär hur den kommande DVDn skulle se ut.

Nu är det ju dock fastslagit på riktigt vilka låtar som spelades i Oulu och som även därför (med all sannolikhet) kommer att figurera på den kommande DVDn. Setlisten för kvällen såg ut såhär:

Intro (Everything Fades To Gray)
Flag In The Ground
The Last Amazing Grays
Juliet
Replica
Blank File
As If The World Wasn’t Ending
Paid in Full
Victoria’s Secret
Instrumental Paté
The Misery
FullMoon
In Black and White

Extranummer:
Mary-Lou
(acoustic)
Shy (acoustic)
Letter to Dana (acoustic)
Caleb
Tallulah
Don’t Say A Word
Vodka (Hava Nagila)
Everything Fades To Gray (Outro)

En blandad setlist alltså med många grymma klassiker från Sontata-historien, dock med en självklar övervikt för de två senaste albumen Unia och Days of Grays (vilket jag personligen inte tycker är fel alls). Alla låtar är grymma! Och troligtvis kommer detta bli en fantastisk DVD!

Sen när den kommer ut är väll en annan sak… Just det är ju så olika beroende på band. Ett exempel är ju Edguys Fucking with F*** som spelades in 2006, men släpptes 2009. Ett annat är Avantasias The Flying Opera som spelades in 2007, men släpptes
2011. Å andra sidan har vi ju Freedom Call som spelade in sin kommande DVD Live in Hellvetia i December 2010 och som släpper den 23 maj…

Jaja… Vi får väll helt enkelt se! Under tiden kan vi avnjuta de fantastiska mobilinspelningarna från evenemanget. Här framför till exempel bandet låten Juliet från senaste plattan! (Detta är dock en ovanligt bra inspelning för att vara från en mobil!)

Det var väll allt jag hade för idag (I told you it was gonna be a inlägg about hårdrock!)!

Cheers!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s