mrmasasweden.wordpress.com

Be Cruel To Your School

Ingen kan väll ha missat den stora debatten som som det blivit kring skolan den senaste tiden! Eller…?

Egentligen tror jag att du som läser min blogg har missat den 😉 för man måste vara ganska insatt i skolans värld för att ens vara intresserad av att följa den. Konstigt nog är jag det… På vilket sätt ska jag nog inte riktigt gå in på just nu dock 😛

Det hela började med den här debattartikeln av Jan Björklund som idag publicerades för exakt en månad sedan. I den menar han att det är dags för läraren att återta sin roll i klassrummet och för katedern att komma tillbaka. Han menade på att det behövs en mer auktoritär roll för lärarna och att just katedern var en symbol för detta… Denna artikel skapade en hätsk debatt på Twitter (#merkateder) som i sin tur ledde till en större debatt om skolan och dess roll.

Allt detta gjorde att Aftonbladet för några dagar sedan lanserade ”Skolraset”. Det var en blogg där ett team av reportrar skulle granska skolan av idag. Namnet ”Skolraset” utlöste i sin tur ännu en hätsk debatt på Twitter där det menades på att Aftonbladet redan hade bestämt sin vinkling, redan innan de börjat granska. Som en motreaktion skapades Skollyftet, där tanken istället var att lyfta fram det positiva i skolans värld. Men hade de en dold agenda? Såklart inte. Men så låter det ju om man läser artikeln, eller hur 😉 Och det är just det som är grejen! På Skolrasets sida, som sedan idag dock bytt namn…, får man lätt känslan av att friskolorna driver en dold agenda, allt för att tjäna pengar på barn.

Nu är det klart att skolan ska granskas! Det finns mycket skit där ute! Men det konstiga är att Skolraset nästan uteslutande granskar friskolorna och dess ägare. Och det är ju bra förvisso. Men när de skriver om det på dessa sätt (kolla bara bilden!) så får man starkt en äckelkänsla. Skolraset är partisk. Så enkelt är det. Och att det är Aftonbladet som står bakom är bara skrämmande…

Jaja… Nu har jag tråkat ut er tillräckligt med detta! Kolla gärna in länkarna, för det är väldigt intressant 😉 Eller så kan ni bara lyssna på den här gamla dängan med Twisted Sister och Alice Cooper!

Sådärja! Då jag jag skrivit årets politikinlägg!! Nästa gång blir det hårdrock igen!

Cheers!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s