mrmasasweden.wordpress.com

De 10 Mest Överskattade Banden av idag; Plats 6 – Mötley Crüe

Då var det dags att fortsätta denna lista med ett av förgrundsfigurerna inom Glam Metal (som enligt mig är ansvariga för Grungen och den klassiska hårdrockens kämpande för överlevnad under det tidiga 90-talet…) under andra halvan av 80-talet, Mötley Crüe.

Mötley Crüe bildades 1981 i Los Angeles av Nikki Sixx, Tommy Lee och Mick Mars. 1981 spelade de även in sin första singel, Stick to your guns, som dock endast släpptes i 1000 exemplar. Sedan dess har de släppt 9 stycken studioalbum varav det senaste, Saints of Los Angeles, släpptes 2008. Förutom sin musik, men klassiker som Shout at the Devil och Girls, Girls, Girls, är bandet mest känd för sin vilda livsstil, något som har porträtterats i den storsäljande biografin The Dirt.

Varför platsar då Mötley Crüe på denna lista? Ja… varför platsar de inte? För mig var det ett av de mest självklara banden att sätta på listan. En gång i tiden var Mötley Crüe ett ganska coolt skräck influerat band, med låtar som Shout at the Devil som faktiskt var bra. Men aldeles för fort blev de lockade av Glamen och medan de blev ett förgrundsband inom Glam Metal så tappade de, tycker jag, bort sig själva. Glam Metal, eller Hair Metal som vissa kallar det, är i sin helhet väldigt överskattat tycker jag. Det är äckligt sliskiga melodier och texterna har så lite substans att man blir smått galen. Det är tur att stora delar av denna horibla musikstil dog ut, i och med Grungens ingång, men vissa band, som Mötley Crüe, harvar fortfarande runt och lyckas på något konstigt sätt sälja ut arenor. Detta är något jag inte förstår. Och det är därför som Mötley Crüe hamnar på listan.

Varför hamnar de inte högre då? Ja… för de har faktiskt gjort en del hyfsade låtar under karriärens gång och de har faktiskt influerat en hel del, i vissa fall coolare, band. Det, och att det finns 5 andra band som enligt mig är mer överskattade.

Mötley Crüe – Saints of Los Angeles (från den senaste plattan, med samma namn)

Lyssna hellre på – W.A.S.P
W.A.S.P kommer från samma land, era och i grund och botten även samma musikstil som Mötley Crüe. Men när Mötley sjönk ner i Glam träsket så fortsatte detta band att leverera bra metal i skräck stil, även fast de med tiden skrotade sin ”chock” image. Bandet, som bildades 1982, har hittills släppt 14 album varav det senaste, Babylon, släpptes 2009. Ett bra och betydligt coolare alternativ till Mötley Crüe som, trotts att de har ett relativt känt namn, tyvärr aldrig nått Mötleys storhet.

W.A.S.P – Babylon’s Burning
(från senaste albumet Babylon)

Vi är nu halvvägs genom listan, som hittills ser ut såhär:

6: Mötley Crüe
7: Nightwish
8: Ozzy Osbourne
9: KISS
10: Dragonforce

Nästa ”band” till sågning är ett annat stort amerikanskt band, som jag inte vet om jag skulle kalla ”band” längre 😉

Cheers!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s