mrmasasweden.wordpress.com

De 10 Mest Överskattade Banden av idag; Plats 9 – KISS

Det är dags att fortsätta denna osmickrande lista med ett av de största Rock ‘n’ Roll banden i världen; KISS.

Bandet bildades 1973 i New York av Paul Stanley (The Starchild), Gene Simmons (The Demon), Ace Frehley (The Space Man) och Peter Criss (The Cat). De väckte tidigt uppmärksamhet med sin, i alla fall vid den tiden, extrema sminkning och deras självbetitlade debutplatta släpptes 1974. Sedan dess har de släppt 19 studioalbum, sålt över 100 miljoner skivor världen över och mer eller mindre kända musiker som Eric Carr (R.I.P), Vinnie Vincent, Mark St. John (R.I.P) och Bruce Kulick har passerat genom bandet som idag består av Paul, Gene, Eric Singer och Tommy Thayer. Deras senaste album, Sonic Boom, gavs ut 2009.

Detta är alltså ett vida respekterat och älskat band, världen över, som har gjort några av de mest klassiska låtarna i Rock ‘n’ Rollens historia. De har haft en fantastisk historia och förtjänar stor respekt för den. Med det sagt så är dock dagens version av KISS bland de mest överskattade banden som finns.

KISS av idag är, när allt kommer omkring, nästan en parodi på sig själva. De tog på sig sminket och återförenades med Ace Frehley och Peter Criss 1996, och då fyllde det kanske en funktion. Men sedan dess har de bara fortsatt med EXAKT samma sak och, nästan i alla fall, EXAKT samma turné. Allt eftersom tiden gått har Ace bytts ut mot Tommy Thayer och Peter mot Eric Singer. Dessa nya medlemmar har även tagit över rollerna som The Space Man och The Cat vilket i praktiken betyder att de låtsas vara de gamla medlemmarna, trotts att de som musiker betraktat är mer än kvalificerade för att vara sig själva.

Vad är det då som göra att detta band (eller detta bolag kanske är ett bättre uttryck) inte hamnar högre upp på listan? Jo. Jag har sett KISS live, och de bjuder fortfarande på en jävla show! De ger fansen precis vad de vill ha och lägger så mycket krut på live-shown att man ändå känner att bakom denna buissness maskin så finns det ändå, någonstans, ett hjärta som bankar för sina fans. Må så vara att Sonic Boom var en jädra tråkig skiva, må så vara att Gene och Paul inte längre kan sjunga och att Eric och Tommy överglänser dom, må så vara att de är en parodi på sig själva. De är fortfarande en jädra bra liveband som bryr sig om sin publik!

KISS – Modern Day Delilah (från senaste plattan Sonic Boom)

Lyssna hellere på – Airbourne
Airbourne är ett Rock ‘n’ Roll band från Australien som bildades 2001. De spelar klassisk Rock ‘n’ Roll i stil med gamla legendarer som AC/DC och KISS. Och de gör det äckligt bra. De har hittills släppt 3 plattor, Ready to Rock, Runnin’ Wild och No Guts No Glory, och går, tror jag, en ljus framtid till mötes. Vill du ha klassisk Rock ‘n’ Roll från idag är det detta band du ska kolla in!

Airbourne – Blonde, Bad & Beautiful (från deras senaste platta No Guts No Glory)

Sådärja. Nu kan vi göra den första samanfattningen av den här listan!

9: KISS
10: Dragonforce

Nästa gång ska ännu en legendar sågas! Så stay tuned!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s